U sklopu projekta rekonstrukcije Premanturske ceste s izgradnjom rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem, izgradnje Wolfove ulice i rekonstrukcije I. faze Valdebečkog puta zajedno s izgradnjom vodovodne mreže istih prometnica, radovi se, ponovimo, intenzivno nastavljaju još na I. fazi rekonstrukcije Valdebečkog puta, kojima će se ujedno i okončati cjelokupni projekt za koji je, nakon provedbe postupka zajedničke javne nabave s trgovački društvom Vodovod Pula d.o.o., zaključen Okvirni sporazum na iznos od nešto više od 10 milijuna kuna.

Rekonstruiranu prometnicu s novoizgrađenim rotorom na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem, kao i izgrađenu Wolffovu ulicu danas je obišla Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pule.

– Veseli me što je uspješno završena i ova investicija, čime smo našim sugrađanima, a posebno stanovnicima koji žive u ovom dijelu grada i svakodnevno koriste ove prometnice, znatno olakšali prometovanje i učinili ga sigurnijim. Upravo zahvaljujući njihovoj suradnji, kao i samog Mjesnog odbora Valdebek, omogućena je realizacija ovog zahvata te im se i ovom prilikom želim posebno zahvaliti. Pokazali su suradnju i u samim pripremnim aktivnostima te veliko strpljenje i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova.

Ostala je još dionica Valdebečkog puta, koji radovi su nam u tijeku i time u cijelosti zatvaramo projekt koji smo, unatoč specifičnim okolnostima, uvrstili u prioritete. Naši građani su naš grad te ćemo i dalje, sukladno mogućnostima planirati i realizirati projekte u zajedničkoj suradnji u cilju dostizanja još većeg standarda življenja, istaknula je Elena Puha Belci.

Kako bi se završila i ova posljednja faza projekta na Valdebečkom putu od danas je uvedena privremena regulacije prometa na način da se dionica od raskrižja s Mihovilovićevom ulicom do raskrižja s Ulicom Jasne Crnobori zatvorila za sav promet, kao i slijepi ogranak Ulice Jasne Crnobori do raskrižja s Vadebečkim putem, uz osigurane obilazne pravce.

Ovakav prometni režim bit će na snazi do 13. lipnja, kada se očekuje dovršetak svih radova.